Frumusețea este costisitoare în ziua de astăzi

Pandemia este cel mai flambat subiect în ziua de astăzi. Este subiectul care ține ocupate paginile tuturor ziarelor și televiziunilor. Ce nu se discută atât de mult în această perioadă, dar este totuși o realitate, este despre subiectul prețurilor ridicate cu care ne confruntăm acum mai mult ca niciodată.

Prețurile tuturor alimentelor și produselor în general au cunoscut creșteri substanțiale în ultima perioadă, ceea ce face ca oamenii să se simtă mai descurajați și anxioși ca niciodată, mai ales că totul se suprapune cu pierderea în masă a locurilor de muncă.

Unul dintre sectoarele cu cele mai mari creșteri de prețuri se înregistrează în domeniul de beauty, unul dintre cele mai puternice domenii la nivel global. În perioada de lockdown, care a însemnat schimbarea radicală a stilului de viață, multe femei s-au confruntat cu probleme la nivelul pielii precum: uscare excesivă, acnee. Cum tratamentele faciale la saloane de înfrumusețare și chiar clinici nu mai erau o posibilitate, multe femei au apelat la mediul online pentru a putea să își achiziționeze produsele dermatocosmetice necesare, iar acest boom de cumpărături a dus inevitabil la creșterea prețurilor.

Studiile arată ca tot ce însemnă produse dedicate femeilor prezintă un preț net superior față de cele dedicate bărbaților – un simplu test se poate face în cazul aparatelor de ras bărbați vs aparate de ras femei unde se pot vedea câțiva lei în plus la cele dedicate femeilor.

Multe persoane consideră toate aceste tratamente de beauty ale femeilor drept mofturi, dar realitatea este că societatea impregnează ideea de beauty și standardele ce trebuie să fie atinse pentru a face parte din societate sau comunitate.

Presiunile legate de frumusețe care se pun pe femeile moderne le fac pe acestea să fie în căutare permanentă de locuri de muncă foarte bine plătite pentru a putea să facă față unei societăți mult prea dure. Aici are loc o altă realitate discutată și pusă la colț la nivel global: pentru aceeași muncă, femeile sunt plătite mai puțin decât bărbații.

În momentul actual, bărbații primesc salarii mai mari pentru aceeași muncă pe care și femeile o realizează cu același succes. Astfel, au apărut meseriile la care bărbații nu pot concura atât de bine cu femeile: beauty și videochat.

Pentru tehnician de unghii și gene, manichiurist și coafez se înregistrează un număr mult mai crescut de persoane de sex feminin care aleg să practice aceste meserii față de persoanele de sex masculin.

Pentru postul de model online sunt înregistrate mai multe cereri de angajari in videochat provenite de la femei decât bărbați la nivel global, iar încasările acestora depășesc pragul lunar de 15.000 de dolari, ceea ce înseamnă, pentru situația actuală din România, un venit mult mai mare decât majoritatea salariilor înregistrate pe diverse alte sectoare de activitate.

Meseria de model de videochat a fost blamată pentru mult timp la nivel global, nu doar în România, dar s-a dovedit a fi una dintre cele mai căutate meserii mai ales acum în plină pandemie când foarte mulți tineri și-au pierdut locurile de muncă. Cu ajutorul acestui job, o femeie nu doar că va putea să țină pasul cu ultimele noutăți în materie de beauty, dar va putea să aibă o viață fără griji financiare și un job mult mai bine plătit decât foarte multe alte meserii în care bărbații conduc.

Nu exista comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.