Alegerea unui iluminator accesibil la pret

Un iluminator accesibil la pret este acel produs care va scoate in evidenta punctele inalte ale fetei, fara a fi neovie sa socateti foarte multi bani din portofele. Insa iluminatorul este un produs relativ nou lansat pe piata produselor de machiaj. Consistenta, rezistenta si finish-ul acestuia difera si preferintele fiecarui utilizator in parte sunt mixte, motiv pentru care, eixsta acum pe piata o varietate impresionanta de iluminatoare din care puteti alege.

Cum alegem un iluminator potrivit?

Primul factor pe care trebuie sa il luam in calcul este consistenta iluminatorului, iar aceasta poate fi solida sau lichida. Din aceste doua forme pot deriva urmatoarele formule:

  • iluminator pudra –  cel mai cunoscut si accesibil format al unui iluminator, insa riscati sa il aplicati neuniform pe piele;
  • iluminator lichid – in general, acesta vine si cu o pipeta pentru dozarea corecta si se reocmanda aplicarea inainte de machiaj;
  • iluminator sub fomra de perle – acesta este folosit pentru o iluminare subtila a pometilor cu ajutorul unei pensule pufoase
  • iluminator solid sub forma de baton – acesta reprezinta cea mai rapida metoda de aplicarea a iluminatorului, insa nu este si cea mai igienica.

Odata ce am trecut in revista consistenta iluminatorului, trebuie sa luam in calcul si ceea ce ne dorim de la acest produs. Prin urmare, trebuie sa ii analizam rezistenta, finish-ul obtinut si cum ne dorim sa il aplicam.

Rezistenta iluminatorului depinde foarte mult de momentul aplicarii, de tehnica, dar si de consistenta acestuia. Mai exact, un iluminator lichid aplicat inaintea fondului de ten va va oferi o stralucire naturala si de durata, dar trebuie aplicat cu buricele degetelor sau cu un buretel umezit in prealabil. Pentru un efect wow, dar de scurta durata, se recomanda aplicarea cu o pensula pufoasa de precizie, odata cu produsele pudra pentru ten. Pentru o prelungire a rezistentei iluminatorului pudra, puteti folosi pigmenti.

Finish-ul unui iluminator poate fi delicat, pana la orbitor. Depinde foarte mult de stilul dumneavoastra de machiaj si de ocazia pentru care purtati machiaj. Pentru o zi de munca la birou se recomanda un iluminator cat mai subtil, care sa imite felul in care cade in mod natural lumina pe punctele inalte ale fetei. Pentru o seara in oras in schimb, puteti opta pentru un iluminator stralucitor, care sa va scoata in evidenta.

Cum se aplica un iluminator?

Iluminatorul trebuie aplicat in general, doar pe punctele inalte ale fetei dumneavoastra. Pentru a le depista cu usurinta, urmariti in oglinda felul in care chipul dumneavoastra se lumineaza odata cu miscarile usoare. Veti observa ca varful nasului, pometii, barbia, arcul lui Cupidon si posibil fruntea sa fie zonele in care lumina isi face aparitia. Aceste zone pot sa difere in functie de forma fetei dumneavoastra, dar cu exercitiu si aplicarea corecta a produsului veti obtine rezultate uluitoare.

Iluminatorul trebuie aplicat cu grija cu ajutorul unei pensule pe punctele inalte ale fetei pentru a atrage lumina si pentru a mari anumite zone. Daca va doriti spre exemplu, sa va scoateti in evidenta pometii, veti avea nevoie de iluminator in zona cea mai inalta a acestora, iar pentru sprancene perfecte, va trebui sa iluminati sub sprancene. Aplicarea iluminatorului merge mana in mana cu cea a conturului, insa despre acest subiect puteti citi mai multe in articolul in care detaliem conturarea fetei pas cu pas.

Recomandari de iluminator accesibil la pret

Rimmel London Insta Strobing

Iluminatorul Rimmel London este perfect purtarii pe timp de zi deoarece are o consistenta usoara, se aplica uniform pe ten si creeaza o pelicula stralucitoare naturala si sanatoasa. Poate fi folosit si ca baza, pentru a accentua efectele fondului de ten.

Rimmel London Insta Strobing

Vrei sa cumperi Rimmel London Insta Strobing?

Maybelline New York Master Strobing

Iluminatorul stick de la Maybelline New York este ideal purtarii in portfardul dumneavoastra pentru realizarea unor mici retusuri ale machiajului, ori pentru momentele in care aveti nevoie sa transformati un machiaj de zi in unul de seara cu ajutorul iluminatorului.

Maybelline New York Master Strobing

Vrei sa cumperi Maybelline New York Master Strobing?

LOREAL PARIS Glow Mon Amour

Acest iluminator de la LOREAL PRAIS este lichid si foarte usor de aplicat, avand o cosnsistenta usoara, care nu incarca tenul. Ofera chipului dumneavoastra o stralucire de invidiat si poate fi folosit atat inainte de aplicarea fondului de ten, cat si in combinatie cu acesta pentru a-i spori finish-ul.

LOREAL PARIS Glow Mon Amour

Vrei sa cumperi LOREAL PARIS Glow Mon Amour?

I Heart Revolution Uniconrs Heart

I Heart Revolution Uniconrs Heart este un iluminator pudra, realizat din culori puternice, asemanatoare culorilor prezente pe unicorni. Fiind un produs atat de colorat si intens, se potriveste in mod special pe timp de seara, ori in cadrul ocaziilor speciale, pe un ten curat si lipsit de imperfectiuni deoarece culorile puternice doar vor accentua eventualele imperfectiuni.

I Heart Revolution Uniconrs Heart

Vrei sa cumperi I Heart Revolution Uniconrs Heart?

Dermacol Day Light

Dermacol Day Light este un iluminator lichid pe care il puteti aplica folosindu-va de pompita sticlutei. Finish-ul este unul natural, fiind potrivit purtarii pe timp de zi. Produsul este buildable, ceea ce inseamna ca il puteti reaplica pentru a-l accentua, in functie de rezultatul dorit.

Dermacol Day Light

Vrei sa cumperi Dermacol Day Light?

Bourjois Sculpt Bronze

Bourjois Sculpt Bronze este un produs stralucitor, ideal pentru iluminarea chipului si a corpului. Este nevoie de o cantitate cat un bob de mazare pentru a obtine acel glow look demn de revistele glamour, iar rezistenta produsului este impecabila.

Bourjois Sculpt Bronze

Vrei sa cumperi Bourjois Sculpt Bronze?

Barry M Chrome Highlighter

Barry M Chrome Highlighter este un produs lichid usor de aplicat si cu o rezistenta perfecta. Pompita sticlutei va ajuta sa aplicati iluminatorul in punctele importante ale fetei si sa obtineti un chip perfect, ca de model.

Barry M Chrome Highlighter

Vrei sa cumperi Barry M Chrome Highlighter?

Makeup Revolution Paleta de farduri SophX

Paleta de farduri Makeup Revolution SophX contine 8 iluminatoare, astfel incat sa le puteti aplica in functie de tonurile pielii si de ocazie. Acestea se pot aplica fie cu degetele, fie cu o pensula cu perii densi si este nevoie de putin produs pentru a obtine rezultate uimitoare.

Makeup Revolution Paleta de farduri SophX

Vrei sa cumperi Makeup Revolution Paleta de farduri SophX?

1 Comment
  1. Chiar eram in cautarea unui iluminator bun, insa majoritatea pe care le vedeam recomandate pe internet costau foarte mult. Personal, nu imi permit momentan produse precum cele de la Lancome sau Dior si ma bucur sa vad recomandari si la preturi accesibile pentru marea majoritate a cumparatorilor.